Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Kasım 2014 20:10

Tunus'ta oy verme işlemi sona erdi

Tunus'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy verme işlemi sona erdi. Tunus'ta cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda kazanan olması beklenmiyor

Tunus'ta oy verme işlemi sona erdi
tunus,cumhurbaşkanlığı seçimi,oy verme işlemi,

Tunus'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy verme işlemi sona erdi. Tunus'ta cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda kazanan olması beklenmiyor
Ülkede yerel saatle 07.00'de açılan sandıklar oy kullanma işlemlerinin tamamlanmasının ardından 19.00'da kapandı.Bağımsız Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Şefik Sarsar, seçime katılımın yüzde 53,73 olarak gerçekleştiğini, katılımın yurt dışında ise yüzde 27 olduğunu ifade etti. Sarsar, seçim sonucunu etkileyecek önemli bir ihlalin yaşanmadığını belirtti.
İlk turda kazanan olması beklenmiyor
Bu arada, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda kazanan olması beklenmiyor.Seçimin aralık ayında düzenlenmesi öngörülen ikinci turunda, Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki ve parlamento seçiminde en çok oyu alan Nida Tunus (Tunus'un Çağrısı) Partisi Genel Başkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin yarışacağı tahmin ediliyor.Bağımsız Yüksek Seçim Kurulu seçime katılımın ülke içinde yüzde 53,73, yurt dışında yüzde 27 olduğunu duyurmuştu. 5 milyondan fazla kayıtlı seçmenin bulunduğu Tunus'ta, cumhurbaşkanlığı için 27 adayın yarışacağı belirtilmişti. Daha sonra 5 adayın çekildiği açıklanmış ancak bu kişilerin oy pusulalarında isimleri kaldırılmamıştı.
Kamuoyunda Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki ve parlamento seçiminde en çok oyu alan Nida Tunus (Tunus'un Çağrısı) Partisi Genel Başkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin yarışın favori adayları olduğu ifade ediliyor.
Öte yandan, Sibsi'nin seçim kampanyası sorumlusu Muhsin Merzuk, yaptığı basın açıklamasında, Nida Tunus Partisi lideri Sibsi'nin yarışta birinci olduğunu öne sürerek "Ancak seçimlerin ikinci tura kalma ihtimali olabilir" diye konuştu.
Üst düzey bazı siyasi kaynaklar, cumhurbaşkanlığı seçim yarışının ikinci tura Nida Tunus Partisi lideri Sibsi ile Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki arasında kaldığını ifade etti.Siyasi kaynaklar, Sibsi ve Merzuki'nin diğer adaylara oranla yarışı açık ara önde götürdüğünü ancak iki adayın da yüzde 50'nin üzerinde oy almasının söz konusu olmadığını, seçimlerin ikinci tura kalacağını belirtiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...