Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Kasım 2014 21:07

IŞİD Musul'da manastırı bombaladı

Irak'ın Musul kentindeki En-Nasr Manastırının, terör örgütü IŞİD tarafından bombalanarak yıkıldığı bildirildi.

IŞİD Musul'da manastırı bombaladı
ışid, musul, manastır,

Musul Vailisinin Hristiyanlardan sorumlu yardımcısı Dureyd Hikmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada "IŞİD'in Musul kentinde bulunan En-Nasr Rahibe Manastırını patlatarak yıktığını" belirtti.

IŞİD'in Musul'da ilk defa bir Hristiyan mabedini bu şekilde yıktığını aktaran Hikmet, militanların manastırı havaya uçurmadan önce bölge halkına haber verdiğini ifade etti.

IŞİD terör örgütü, haziranda ele geçirdiği Musul'da yaşayan Hristiyanlara cizye verme, İslam'a girme veya kenti terk etme seçenekleri sunmuş, Hristiyanlar bölgeden kaçarak başka şehirlere sığınmıştı.

IŞİD Sin ez-Ziyb ve Zuhayha arasındaki bölgelerde hakimiyeti kaybetti

Öte yandan Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre güvenlik güçleri, ülkenin batısındaki Enbar'da, Sin ez-Ziyb ve Zuhayha bölgeleri arasında IŞİD kuşatması altında bulunan noktaları geri aldı.

Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziranda Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla Irak ordusu ve Peşmerge'ye destek veriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...