Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Kasım 2014 19:15

Kobani'nin yüzde 90'ını ele geçirdiler, gelenlerin çoğu öldü

Rakka Devrimcileri Saha Komutanı İbrahim, "ÖSO ve peşmerge destekli bazı Kürt gruplar, Kobani'nin yüzde 90'ında denetimi sağladı." dedi.

Kobani'nin yüzde 90'ını ele geçirdiler, gelenlerin çoğu öldü
kobani, rakka, devrimciler,

Rakka Devrimcileri Saha Komutanı Ebu İbrahim, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve peşmerge destekli bazı Kürt grupların, Kobani'nin (Ayn el Arap) yüzde 90'ında denetimi sağladığını ileri sürdü.İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü IŞİD'in, 2 ayı aşkındır devam eden çatışmalarda büyük kayıp verdiğini belirtti.Çatışmaların Kobani çevresinde sürdüğünü vurgulayan İbrahim, şöyle konuştu:
"ÖSO ve peşmerge destekli bazı Kürt gruplar, Kobani'nin yüzde 90'ında denetimi sağladı. Şu anda kent merkezinde herhangi bir çatışma yok. İlçenin önemli bölümü terör örgütünden temizlendi. Kobani'nin doğusundaki sanayi bölgesi ile bir kontrol noktası Kürtlerin denetimine geçti." IŞİD'e karşı ilerleyişlerinin devam ettiğini aktaran İbrahim, çatışmaların kent dışına kaydığını vurguladı.

"KOBANİ'YE GELENLERİN ÇOĞU ÖLDÜ"
Bölgedeki yerel aktivistlerden Mustafa Ebu Reşit de ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Kobani dışındaki IŞİD mevzilerini bombaladığına işaret etti.
Terör örgütünün Kobani'de büyük zayiat verdiğini savunan Reşit şunları kaydetti: "IŞİD, Rakka ve Deyru'z Zor'dan getirdiği militanlarla Kobani'ye saldırdı. Kobani'ye gelen militanların çoğu hayatını kaybetti. Bu durum ise IŞİD'in denetimindeki halkın tepkisini çekti" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...