Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Kasım 2014 21:25

Papa Türkiye'de dinler arası diyalog çağrısı yapacak

Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Parolin, dinlerarası diyalogun, Papa’nın Türkiye seyahatinin merkezinde olduğunu söyledi.

Papa Türkiye'de dinler arası diyalog çağrısı yapacak
papa, türkiye, dinler arası diyalog,

Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin, Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’un cuma günü başlayacak Türkiye seyahatinde, dinlerarası diyaloğun ana konulardan biri olduğunu söyledi. Papa Franciscus’un tarihi Türkiye ziyaretini Vatikan Televizyonu’na değerlendiren Parolin, "Papa Franciscus, kiliseler arasındaki dostluk, işbirliği ve diyalog bağlarını güçlendirmek, zulüm altındaki, zor durumdaki Hristiyan kardeşlerimizin endişelerini dile getirmek için Türkiye'ye gidiyor" dedi. Dinlerarası diyaloğun bu ziyaretin ana gündem maddelerinden biri olduğuna dikkati çeken Kardinal Parolin, "Dinlerarası diyalog ile dinin manipülasyonunu, Allah adına şiddete başvurmayı kınamak gerekiyor" dedi.  Parolin, Ortadoğu'daki hassas durum ile Türkiye’de ve bölgedeki Hristiyanların durumunun ele alınacak diğer konu başlıkları olduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...