Tgrt Haber
19 Aralık 2014 15:42

Batı Şeria'daki gösterilere müdahale

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'da düzenlenen gösteriye müdahalesinde 7 kişi yaralandı, biri Amerikalı 4 kişi gözaltına alındı.

Batı Şeria'daki gösterilere müdahale
Batı Şeria, israil, gösteri,

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'da düzenlenen gösteriye müdahalesinde 7 kişi yaralandı, biri Amerikalı 4 kişi gözaltına alındı. İsrail askerleri Yahudi yerleşim birimi inşası ve "Ayrım Duvarı"nı protesto etmek için Turmusayye beldesinde yürüyüş düzenleyen göstericilere gerçek ve plastik mermilerin yanı sıra göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Müdahalenin ardından çıkan olaylarda 3 Filistinli gerçek mermiyle, 4 Filistinli ise plastik mermi ile yaralandı. Yaralılar Ramallah Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken onlarca gösterici de atılan göz yaşartıcı gaz nedeniyle zor anlar geçirdi. Bu kişilere olay yerinde müdahale edildi.
Öte yandan Filistinli Bakan Ebu Ayn'ın resimlerini taşıyan ve  İsrail'in yasa dışı yerleşim birimleri aleyhine sloganlar atan Filistinli göstericiler ve bunlara destek veren yabancı aktivistler ile  İsrail askerleri arasında arbede yaşandı. Bu sıradaİsrail askerleri, biri Amerikalı 4 kişiyi gözaltına aldı.
İsrail yönetiminden ise henüz olaylara ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.
Filistin'de bakan statüsünde kabul edilen Yahudi Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele Komisyonu Başkanı Ebu Ayn, 10 Aralık günü, Ramallah'ın kuzeyindeki Turmusayye beldesinde İsrail güçlerinin Yahudi yerleşim birimlerini protesto eden gruba müdahalesi sırasında yaşamını yitirmişti. Göz yaşartıcı gaza maruz kalan Ebu Ayn'ın, "bir İsrail askerinin dipçikle göğsüne vurması sonucu" hayatını kaybettiği iddia edilmişti. Filistinliler, her cuma, İsrail'in Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerini ve "Ayrım Duvarı"nı protesto ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...