Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Aralık 2014 16:21

İran, Türk TIR depolarının mühürlenmesini askıya aldı

İran'ın, Türkiye'ye ihracatını arttırmak amacıyla Türk TIR'larının depolarının mühürlenmesi işlemini askıya aldığı bildirildi.

İran, Türk TIR depolarının mühürlenmesini askıya aldı
iran, türk tır,

Tahran Ticaret Odası Ulaştırma Komisyonu Başkanı Mesud Hansari, İran basınına yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki anlaşmazlık nedeniyle İran TIR'larının Türkiye’ye geçişinin büyük ölçüde düştüğünü, İran'ın Türkiye ile ihracatının yükselmesini istediğini belirtti.
Türkiye'nin alınan kararlara riayet etmemesi nedeniyle İran'ın isteklerinde ısrarcı olmadığını iddia eden Hansari, Türk TIR'larının eskisi gibi mazot satın almaya devam ettiklerini ifade etti.TIR'ların sınırdan geçişiyle ilgili tartışmaların başlamasından bu yana iki ülke arasındaki ticaretin azaldığına dikkat çeken Hansari, "Oysa biz, Türkiye'ye olan ihracatımızın düşmesini değil daha önce olduğu gibi artmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Türk TIR'larının depolarının mühürlenmesinin tarih kaydedilmeksizin askıya alındığını ifade eden Hansari, iki ülke arasında 15 milyar dolar civarındaki ticaret hacminin, 30 milyar dolara çıkartılmasının kararlaştırıldığını hatırlattı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...