Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Aralık 2014 00:25

Kolombiya'da rehin alınan asker, serbest bırakıldı

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri tarafından geçen hafta rehin alınan askerin serbest bırakıldığı bildirildi.

Kolombiya'da rehin alınan asker, serbest bırakıldı
kolombiya, asker, rehin,

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) tarafından geçen hafta rehin alınan askerin serbest bırakıldığı bildirildi. FARC'tan yapılan açıklamada, geçen hafta ülkenin güneybatısındaki Jambola'da 5 askerin ölümüyle sonuçlanan saldırıda kaçırdıkları Carlos Becerra Ojeda isimli askerin serbest bırakıldığı kaydedildi. Örgüt, askerin bırakılmasını ''insani jest'' olarak değerlendirdi. Rehin alınan askerin, Uluslararası Kızılhaç Örgütü üyeleri, Norveç, Küba ve Kolombiya'dan yetkililerin de yer aldığı heyetin örgüt ile yaptığı görüşmeler sonrası özgürlüğüne kavuştuğu belirtildi. Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos da twitter hesabından, "Askerin özgürlüğüne kavuşması, ülkede yıllardır süren çatışma ortamına bir daha geri dönülmeyecek şekilde sonuçlanmasının kanıtı olmasını ümit ettiği" yönünde paylaşımda bulundu.

Ülkede yaklaşık 50 yıldır silahlı mücadele veren FARC, geçen haftaki saldırının ardından 20 Aralık'tan itibaren süresiz ateşkes ilan ettiğini duyurmuştu.

FARC'ın 1964'ten beri Kolombiya Devleti'ne karşı yürüttüğü silahlı mücadelede 220 bin kişi hayatını kaybetmiş, 5 milyon kişi de yerlerinden olmuştu.

Hükümet ile FARC arasında Norveç ve Küba'nın garantörlüğünde Kasım 2012'de başlayan barış görüşmelerinde bazı konularda anlaşma sağlanmış, bir generalin kaçırılmasıyla ara verilen barış görüşmeleri 10 Aralık'ta yeniden başlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...