Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ocak 2015 08:43

Terör Örgütü PKK Irak'ta köy bastı, 5 ölü

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame el-Nuceyfi, PKK terör örgütü PKK'nın, köylere baskın düzenleyerek 5 kişiyi öldürdüğünü açıkladı.

Terör Örgütü PKK Irak'ta köy bastı, 5 ölü
PKK,Irak,Suriye,Bağdat,pkk sincar,

Cumhurbaşkanı Yardımcısı ofisinden yapılan açıklamada sözlerine yer  verilen Nuceyfi, "Bana gelen bilgilere göre PKK, Sincar ile Rabia bölgesi  arasındaki Umu-l Habari ve Umu-l Sebaya ve El-Cahiş aşiretinin yaşadığı üçüncü  bir köye silahlı baskın düzenleyerek, 5 kişiyi öldürdü onlarcasını da yaralı  bıraktı. Örgüte bağlı militanlar ayrıca çok sayıda evi yaktı ve hayvanları telef  etti" iddiasında bulundu. 
Baskının "barbarca" olduğunu ifade eden Nuceyfi, "Yapılan kanlı  baskının hiçbir hukuki dayanağı ve şeriyeti yoktur. Tam tersine tüm insani  değerleri zayıflatmaktadır" ifadesini kullandı.
Nuceyfi, IKBY hükümetinin konuyla ilgili acil inceleme ve araştırma  başlatmasını, baskında yer alanların tutuklanıp cezalandırılmasını ve bu tür  vakaların tekrar yaşanmaması için tedbir alınmasını istedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuceyfi'nin Musul Valisi Esil el-Nuceyfi'ye  de IKBY'deki güvenlik yetkilileriyle konuyu görüşmesi için talimat verdiği  belirtildi. Açıklamaya göre, Esil el-Nuceyfi, olayın araştırılması için Kürt  yetkililerle görüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...