Tgrt Haber
28 Ocak 2015 10:07

First Lady’yi pas geçtiler

Suudi Kral Abdullah’ın ölümünün ardından taziye için Suudi Arabistan’a giden Obama’ya eşlik eden Michelle Obama’ya Riyad’da tepkili bir karşılama vardı.

First Lady’yi pas geçtiler
ABD,arabistan,Endonezya,Barack Obama,Kral Abdullah,Michelle Obama,Suudi Arabistan

ABD Başkanı Barack Obama Riyad’da havalimanında Suudi Kralı Selman, Veliaht Prens Mukrin bin ABDülaziz, ikinci Veliaht ve İçişleri Bakanı Prens Muhammed bin Nayif’in yanı sıra birçok bakan, prens, askeri ve üst düzey yetkili tarafından resmi törenle karşılandı.
Ancak karşılama töreninde ufak bir kriz yaşandı. Michelle Obama’nın Suudi arabistan ziyaretinde başını örtmemesi bazı Suudi Arabistanlıları kızdırdı. Tepki olarak da selamlaşma sırasında First Lady’yi görmezden gelircesine, elini sıkmadan geçip gittiler.
Washington Post'ta yer alan habere göre Suudiler, Michelle Obama’nın 2010'daki Endonezya ziyaretinde başını örttüğünü hatırlatıp, aynı davranışı kendisinden beklediklerini belirttiler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...