Tgrt Haber
28 Ocak 2015 16:54

Sığınmacılar Kerkük'ü terk ediyor

Kerkük'teki bazı sığınmacılar, giriş-çıkış kapısının açılmasıyla kenti terk etti. Ailelerin bir kısmı güvenliğin sağlandığı Diyala'ya giderken bazıları IŞİD kontrolündeki Musul ve Havice'ye gitmeyi tercih etti.

Sığınmacılar Kerkük'ü terk ediyor
kerkük, sığınmacılar, terk etme,

Irak'ın Kerkük kentinin 12 kilometre güneydoğusundaki Mektep Halit Kontrol Noktası'nın aylar sonra birkaç saatliğine geçişlere açılmasıyla kapıda uzun araç kuyrukları oluştu. Kerkük'te mahsur kaldığını söyleyen aileler, araçlarına binerek şehri terk etti. Kerkük polisi, güvenlik kontrolü yaptıktan sonra ailelerin geçişine izin verdi. Kerkük'ün Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) kontrolündeki Havice ilçesine dönmek isteyen Sadiye Ahmet, "4 çocuğum şehit oldu. Ben de ölümü göze aldım. Ne olacaksa olsun. Kerkük'te çok ağır bir hayat geçirdim. Çıkış yasağı nedeniyle kentte mahsur kaldım. Şimdi Havice'ye dönüyorum" dedi.

IŞİD kontrolündeki Felluce ilçesine dönmek için yola çıkan Raid Felah da Kerkük'te aylarca iş bulamadığını belirterek, "Artık ne olursa olsun memleketime dönmek istiyorum. Memleketimde öleceğimi bilsem de bir daha buralara gelmem. Felluce'de hala çatışma ve sorunlar olduğunu biliyorum. Buna rağmen dönmek işitiyorum" diye konuştu.

Ailesiyle Mektep Halit noktasına gelen Adile Adnan ise haziran ayından beri IŞİD'in elinde olan Musul'daki durumun "çok kötü" olduğunu bilmelerine rağmen dönmek istediklerini dile getirdi. Adnan, "Musul'da gıda, yakıt ve elektrik yok. IŞİD, kendisine biat  etmeyen yüzlerce devlet memurunu tutukladı. Ancak Musul'da evimiz var. O yüzden dönmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...