Tgrt Haber
30 Ocak 2015 10:12

IŞİD'den Peşmerge'ye beklenmedik saldırı

IŞİD Kerkük kent merkezinde asayiş karargahının olduğu bölgeye bombalı bir araçla saldırı düzenledi. Saldırıda bir Tugay Komutanı öldü.

IŞİD'den Peşmerge'ye beklenmedik saldırı
kerkük, peşmerge, IŞİD,

Irak'ta terör örgütü IŞİD militanları, eşzamanlı olarak Kerkük ve Musul'daki cephelerde Peşmerge birliklerine saldırdı.IŞİD militanlarının zaman zaman bombalı intihar araçlarıyla saldırdığı çatışmalarda Peşmerge 1'inci Tugay Komutanı Şerko Fatih hayatını kaybetti. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre IŞİD militanları, gece saatlerinde Kerkük'ün 12 kilometre güneyinde Peşmerge kontrolündeki Tel el-werid, Mektep Halit, Meryembeg ve Molla Abdullah köylerine saldırdı. IŞİD, şiddetli çatışmalar sonrası Mektep Halit ve Molla Abdullah köylerini ele geçirdi. Peşmerge, iki köyü tekrar kontrolüne almak için IŞİD'le sokak çatışmalarına girdi.
IŞİD DURDURULDU
Dün akşamdan itibaren kentin güneybatısından başlattığı büyük çapta saldırı durduruldu. Sabah saatlerinden itibaren bölgeyi bombalamaya başlayan koalisyon uçakları IŞİD ilerleyişinin durmasının ardından bu bölgelere yönelik bomradımanı durdurdu. Kerkük'te sabah yerel saatle 10.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...