Tgrt Haber
30 Ocak 2015 13:41

Kerkük’te sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Irak’ın Kerkük ilinde terör örgütü IŞİD’in saldırıları nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Kerkük’te sokağa çıkma yasağı ilan edildi
kerkük, ırak, ışid,

Irak’ın Kerkük ilinde terör örgütü IŞİD’in saldırıları nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi. Kerkük Valiliği’nden yapılan açıklamada, kent güvenliğinin daha iyi sağlanması için saat 10.00’dan itibaren sokağa çıkma yasağı uygulandığı duyuruldu. Bu arada Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Yardımcısı Kosret Resul'ün Peşmergeye destek için emrindeki tugayla Kerkük'e geldiği belirtildi.
Otel kontrol edildi
Öte yandan üç terör örgütü IŞİD militanının, sabah saatlerinde ele geçirmek için saldırdığı Kasr-ı Kerkük Oteli, tamamen Peşmergenin kontrolüne alındı. Otelin çatısına çıkan Peşmergelerin havaya ateş açtıkları görüldü. Otele saldıran bir IŞİD militanı intihar eylemi gerçekleştirirken diğer 2 militan üzerilerindeki bombaları patlatamadan güvenlik güçlerince yakalanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...