Tgrt Haber
30 Ocak 2015 18:33

Netanyahu, 'İran’ın sürekli saldırılarına maruz kalıyoruz'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "sürekli olarak İran'ın saldırılarına maruz kaldıklarını" ileri sürdü.

Netanyahu, 'İran’ın sürekli saldırılarına maruz kalıyoruz'
netanyahu, iran, saldırı,

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "sürekli olarak İran'ın saldırılarına maruz kaldıklarını" ileri sürdü. İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Netanyahu, Hizbullah'ın, İsrail işgali altındaki sınır bölgesi Şebaa Çiftlikleri'nde düzenlediği saldırıda yaralanan İsrail askerini ziyaret etti. Netanyahu burada yaptığı konuşmada, "İran’ın sürekli saldırılarına maruz kalıyoruz. Bizi buradan sökmeye çalışıyor ancak başarılı olamayacak. Burada köklerimizi salacağız, devletimizi refaha kavuşturmak ve yeni yaşam koşulları oluşturmak için çalışacağız" dedi. "Dünyada ve Orta Doğu’nun her yerinde terör estiren ve İsrail'e karşı yeni cepheler açan İran’la sürekli mücadele içerisinde" olduklarını savunan Netanyahu, "O İran ki güçlü devletlerle, nükleer bombaları geliştirmesine imkan tanıyacak anlaşmaya varmak üzere. Biz bu anlaşmaya karşıyız, asıl mesele de bu" değerlendirmesinde bulundu. Netanyahu, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner'ın daveti üzerine Kongre'ye hitap etmek için Mart'ta düzenleyeceği ziyarette Başkan Barack Obama’nın kendisiyle görüşmek istememesine ilişkin ise "ABD ziyaretimle ilgili problemleri çözmek mümkün. Ancak İran’ın nükleer silah sahibi olması durumunda ortaya çıkacak problemi çözmek daha zor olacak" ifadesini kullandı.
Liberman'dan Netanyahu'ya eleştiri
Bu arada Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, hükümetin, Hizbullah'a yönelik politikalarına tepki gösterdi. İsrail Devlet Radyosu’nun haberine göre, Golan Tepeleri’ndeki mevzileri ziyaretinde Liberman, "Hizbullah'ın İsrail’e saldırılar düzenlemek amacıyla Suriye’deki Golan’ı ön cephe olarak kullanmak istediği" iddiasında bulundu. Hükümetin halihazırda yürüttüğü "Hizbullah’la gerilimi tırmandırmama" politikasını eleştiren Liberman, "Hükümet söz konusu politikayı kısa vadede sükuneti temin etmek amacıyla sürdürüyor. Ancak uzun vadede İsrail’in güvenliğini sıkıntıya sokacak" dedi. İsrail'e ait helikopter, 18 Ocak'ta, Suriye-İsrail sınırında bulunan Golan Tepeleri’ndeki Kuneytra kentinde devriye gezen Hizbullah'a ait araca saldırı düzenlemiş, olayda İran Devrim Muhafızları komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Ali Allahdadi ve 6 Hizbullah üyesi hayatını kaybetmişti. Hizbullah örgütü de misilleme olarak, İsrail işgali altındaki sınır bölgesi Şebaa Çiftlikleri'nde devriye gezen İsrail askeri aracına tanksavarla füze saldırısı düzenlemiş, saldırıda 2 İsrail askeri ölmüş, 7'si yaralanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...