Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Ocak 2015 10:59

IŞİD'e ait roketlerde sır detay!

DEAŞ (IŞİD)’ın Kobani’den çıkarılmasının ardından örgüt ile ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı.

IŞİD'e ait roketlerde sır detay!
suriye, ışid, roket,

Suriye’nin Kobani kentinin batısında Kürt güçlerinin eline geçmesinin ardından ilginç bir detay ortaya çıktı. DEAŞ’ın kullandığı ancak patlayan roketlerin üzerindeki menşei ve numaralarının silindiği ortaya çıktı.
Kürt grupların yaptığı incelemede, roketler üzerinde hangi ülkeye ait olduğu ve numaraların tamamen silindiğini belirledi.
Kobani merkezinde bulunan onlarca roket mermisinin imhası için çalışmalar sürerken, uzman ekiplerin yetersizliği işleri yavaşlanıyor. Kobani’den püskürtülen Deaş’in köylerde toparlanmaya çalıştığı öğrenilirken, Rakka ve Telabyad’tan takviye birliklerinin yola çıktığı yönünde bilgiler alındı.
Koalisyon güçlerine bağlı savaş uçakları ise Kobani üzerinde sürekli keşif uçuşu yapıyor. Kobani’yi ele geçirmek isteyen ancak YPG öncülüğündeki Kürt güçlerince püskürtülen Deaş militanları, Türkiye sınırındaki Zorova bölgesine sığındı. Kobani merkezine birkaç kilometre mesafedeki bölgede Deaş militanları ile YPG güçleri arasında çıkan çatışmalar aralıklarla sürüyor. Kobani’de bulunan peşmerge güçleri toplarla Deaş’in bulunabileceği alanları sürekli bombalıyor.
KİME AİT OLDUĞU BİLİNMİYOR
Kobani’de Deaş’in attığı ancak patlayan havan mermilerinin üzerindeki numaralar ile hangi ülkeye ait olduğu belirtilen bilgilerin silindiği ortaya çıktı. PYD güçlerinin kent merkezinde belirlediği ve kimsenin yaklaşılmaması yönünde herhangi bir uyarının bulunduğu havan mermileri büyük bir tehlike unsuru olarak belirlendi. Yapılan çalışmalarda havan mermilerinin hangi ülkeye ait olduğu ve seri numaralarının atılmadan önce silindiği ortaya çıktı. Uzman ekiplerin halen havan mermilerinin imhasına yönelik çalışma yapamazken, kent merkezindeki bazı binalardan ise ceset kokuları çıkmaya başladı.(Star)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...