Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Ocak 2015 14:12

Kardak’ta çelenk gerginliği!

Yunan Savunma Bakanı'nın Kardak kayalıklarına çelenk bırakacağını açıklamasının ardından bölgede gergin anlar yaşandı. Savaş uçakları ise havada it dalaşı yaptı.

Kardak’ta çelenk gerginliği!
kardak, yunanistan, çelenk, türkiye, aleksis çipras

Yunanistan’da Başbakan Aleksis Çipras’ın Savunma Bakanı yaptığı, koalisyonun küçük ortağı Bağımsız Yunanlar Partisi Genel Başkanı Panayiotis Kammenos’un, helikopterle Kardak Kayalıklarına gelip, 19 yıl önce ölen Yunan subayları için denize çelenk bırakacağını açıklamasının ardından, Kardak Kayalıklarında gergin anların yaşanmasına neden oldu.
Bölgede 7 Yunan, 3 Türk sahil güvenlik botu denizde, savaş uçakları ise havada it dalaşı yaptı. Saat 13.00 sıralarında Yunan askeri helikopterinin Kardak Kayalıklarına gelmesi üzerine gerginlik daha da yükseldi. Yunan internet siteleri bu helikopterde Savunma Bakanı Kammenos’un olduğunu ve denize çelenk bıraktığını duyurdu.
F-16 sesleri duyuldu. 
Saat 13:00 sıralarında ise Leros ve Kilimli adaları üzerinde Türk ve Yunanistan F-16 savaş uçaklarının sesleri duyulmaya başladı.
Gümüşlük açıklarında savaş uçaklarının sesleri ve karşılıklı tacizleri rahatlıkla izlenebildi. 10 dakika sonra da Kardak Kayalıkları üzerine gelen Yunan askerî helikopteri kayalıkların üzerinde kısa bir süre uçtu. Helikopterde, Yunan Savunma Bakanı Panayiotis Kammenos vardı. Kammenos denize çelenk bıraktıktan sonra helikopter bölgeden ayrıldı.
Bu sırada kayalıklara çok yakın mesafede Türk ve Yunan sahil güvenlik botlarının 'it dalaşı' yaptığı görüldü. Türk botları kayalıklara yaklaşmaya çalışan Yunan botuna izin vermedi.
Her iki ülkenin askerlerinin, botun arkasına çıkarak birbirlerine seslendikleri dikkati çekti. Yunan helikopteri bir süre ada üzerinde hareketsiz durduktan sonra Kilimli Adası'na yönelerek uzaklaştı. Çavuş Adası açıklarında bulunan bir Türk denizaltısı ise olayı dört mil uzaktan izledi.
Bağımsız Yunanlar Partisi Sözcüsü Marina Chysoveloni "Savunma Bakanı'nın oraya gitme sebebi, vatanseverliğini göstermek ve ölenlere saygısını sunmaktı. Bunu 19 yıl boyunca kimse yapmadı" şeklinde açıklamada bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...