Tgrt Haber
31 Ocak 2015 20:01

Almanya'da diplomatlar Gauck'tan rahatsızlar

Almanya’da diplomatların, "Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un dış politikaya çok karışmasından rahatsızlık duydukları" iddia edildi.

Almanya'da diplomatlar Gauck'tan rahatsızlar
gauck,

Spiegel dergisinin haberine göre,  Dışişleri Bakanlığı diplomatları, Cumhurbaşkanı Gauck’un daha önceki cumhurbaşkanlarına göre dış politika konularına çok fazla karıştığını düşünüyor. Haberde, Gauck’un en son Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in vefatı dolayısıyla düzenlenen taziye törenine katılmaması, bunun yerine 75. yaş gününde bir çikolatacıya gitmesine yer verildi. Gauck’un Riyad’a gitmek istememesinin, Türkiye ve Rusya konularındaki tutumu ve söylemleri gibi Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı arasında şaşkınlığa yol açtığı belirtilen haberde, Alman hükümetinin Gauck’un Suudi Arabistan’a gitmesinin iki ülke ilişkileri için yararlı olacağını düşündüğü ancak taziye töreninde Almanya'yı Gauck’un yerine eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un temsil ettiği hatırlatıldı. Anayasal kurumların birbirini eleştirmemesi ilkesi nedeniyle Alman hükümetinde kimsenin Gauck ile ilgili rahatsızlığı açıkça dile getirmediği ifade edilen haberde, "Diplomatlar, Gauck’un sözlerinden ve hareketlerinden dolayı çoğu zaman yalnız bırakıldıkları hissine kapılıyor" denildi. Haberde, Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’in de Cumhurbaşkanı Gauck’un dış politikadaki faaliyetlerinden memnun olmadığını belirttiği yönünde  diplomatlar arasında söylentilerin dolaştığı kaydedildi. Bu konudaki şikayetlerin arttığı, Alman hükümeti ile Cumhurbaşkanlığı arasında iletişimde eksikliklerin bulunduğu öne sürülen haberde, bazen Cumhurbaşkanının yapacağı konuşmanın geç veya hiç iletilmediği, randevuların da düzgün bir şekilde koordine edilmediği ifade edildi. Haberde, bu çekişmenin Federal Meclis’in Dış İlişkiler Komisyonu'na da taşındığı, Hristiyan Sosyal Birlik Partisi Milletvekili Peter Gauweiler’in  Meclis hukukçularına  bir uzman raporu hazırlattığı kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...