Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Şubat 2015 21:23

Merkel'in ziyareti öncesi Macaristan karıştı

Macaristan'daki hükümet karşıtı protestolar, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yarın yapacağı ziyaret öncesinde de sürdü

Merkel'in ziyareti öncesi Macaristan karıştı
angela merkel, macaristan, almanya, almanya başbakanı,

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, parlamento binası önündeki Kossuth Lajos Meydan'ında ''Avrupalı Macaristan için'' sloganıyla toplanan binlerce kişi, Başbakan Viktor Orban hükümetinin istifasını istedi. Protestocular, ayrıca hükümet tarafından yeni uygulamaya konulan otoban ücretlerinin de kabul edilemez olduğunu belirttiler. Veszprem şehri bağımsız milletvekili adayı Zoltan Kesz, yaptığı konuşmada, hükümet partisi Fidesz'in parlamentoda 3'te 2'lik çoğunluğu elinde bulundurduğunu fakat 22 Şubat'ta Veszprem şehrinde yapılacak olan ara seçimi kendisinin kazanması durumunda hükümet partisinin bu çoğunluğu kaybedeceğini söyledi. Protestocu grupların, Macar bayraklarının yanı sıra Avrupa Birliği ve Almanya bayrakları da taşıdığı görüldü. Macaristan'ın 11 şehrinde eş zamanlı olarak hükümet karşıtı eylem yapan protestocular, 15 Mart'ta da ülke genelinde büyük bir eylem planladıklarını bildirdiler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...