Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Şubat 2015 17:15

IŞİD 32 güvenlik görevlisini kurşuna dizdi

Terör örgütü IŞİD'in Irak'ın Enbar vilayetine bağlı el-Bağdadi nahiyesinde, polis ve özel "Sahve" güçleri mensubu 32 kişiyi kurşuna dizdi.

IŞİD 32 güvenlik görevlisini kurşuna dizdi
ışid, kurşuna dizme,

Terör örgütü IŞİD'in Irak'ın Enbar vilayetine bağlı el-Bağdadi nahiyesinde, polis ve özel "Sahve" güçleri mensubu 32 kişiyi öldürdüğü bildirildi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, IŞİD militanları sabah saatlerinde, daha önce alıkoydukları polis ve Sahve güçlerinden 32 kişiyi Bağdadi nahiyesine bağlı Vaddahiye köyünde halkın önünde kurşuna dizdi. Militanların, öldürdükleri polis ve Sünni aşiret üyelerinden oluşan, merkezi yönetime bağlı Sahve mensuplarının naaşlarını halkın defnetmesine izin vermediği ifade edildi.

IŞİD'den havan saldırısı

Öte yandan IŞİD'in Bağdadi nahiyesine düzenlediği havan saldırısında beş sivilin hayatını kaybettiği, altı kişinin yaralandığı belirtildi.

Militanların, Bağdadi nahiyesi yakınındaki stratejik Aynu'l-Esed Askeri Üssü'nü ele geçirmeye çalıştığını ve burada şiddetli çatışmaların çıktığını aktaran emniyet kaynakları, IŞİD'in attığı havan toplarının yerleşim yerine isabet etmesi sonucu beş kişinin öldüğünü, altı kişinin yaralandığını kaydetti.

Bağdadi Yerel Meclisi, IŞİD saldırıları sonucu çevredeki köylere kaçmak zorunda kalan yaklaşık 500 ailenin zor durumda olduğunu, bölgede süt ve temel gıda maddelerine muhtaç yaklaşık bin çocuğun da hayati tehlikeyle karşı karşıya kaldığını duyurmuştu.  Irak ordusu da 21 Şubat'ta Bağdadi'yiIŞİD ablukasından kurtararak, yöre halkına insani yardımları ulaştırmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...