Tgrt Haber
21 May 2018 21:42

65 kişi aşırı sıcaktan hayatını kaybetti

Pakistan'da yaşamı olumsuz etkileyen yüksek hava sıcaklıkları ülkenin güneyindeki Karaçi kentinde son üç günde 65 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

65 kişi aşırı sıcaktan hayatını kaybetti
sıcak hava,

Pakistan basınına konuşan Edhi Vakfı Başkanı Faysal Edhi, vakfa ait  iki morga son üç günde gelen 114 cenazenin 65'inde ölüm nedeninin güneş çarpması  olarak tespit edildiğini söyledi. Hayatlarını kaybedenlerin büyük çoğunluğunun 6  ila 78 yaşlarında olduğu ve evlerinde öldükleri bildirildi.

Karaçi'de gün içerisinde 45 dereceye kadar çıkan sıcaklığın ve yüzde  78'e ulaşan nemin yanında elektrik kesintileri de hayatı olumsuz etkiliyor.  Karaçi'ye elektrik sağlayan K-Electric, yaşanan aksaklıklardan dolayı özür  dilerken, halka elektriği tasarruflu kullanması çağrısı yaptı.  Hint Okyanusu kıyısında bulunan Karaçi'de aşırı sıcak havaların 23  Mayıs'a kadar sürmesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...