Tgrt Haber
29 Ocak 2014 19:07

Almanya Başbakanı'ndan şaşırtan açıklama

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal Meclis’te dünya gündemini şaşırtan açıklamalar yaptı.

Almanya Başbakanı'ndan şaşırtan açıklama
Almanya, merkel, angela merkel, federal meclis, dünya gündemi, şaşırtan açıklama, almanya başbakanı angela merkel,

Merkel, Almanya'daki olaylar esnasında kendi eylemcilerine karşı en sert tedbirleri alırken, Ukrayna'daki olaylarla ilgili, eylemcileri tebrik etti... Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal Meclis’te yaptığı konuşmada, yasama yılında yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. ABD ve İngiliz gizli servislerinin yaptığı dinlemelerin doğru olmadığını ifade eden Merkel, bunun güven kaybına sebep olacağı uyarısında bulundu. Müttefik ülkeler arasındaki işbirliği için güvenin önemine dikkati çeken Merkel, tüm imkanların kullanılmasının güveni sarstığını ve güvensizliğe yol açtığını, bunun sonuçta daha fazla değil, daha az güven oluşturabileceğini kaydetti. Merkel, bu konuda ABD ile görüşmeler yapacağını ifade etti.
MERKEL, UKRAYNA'DAKİ EYLEMCİLERİ TEBRİK ETTİ
Ukranya’daki hükümet karşıtı gösterilere de işaret eden Merkel, bu ülkede süren çatışmalarla ilgili barışçıl çözüm çabalarını desteklediğini bildirdi. Ukrayna'daki eylemcilerin cesaretini takdir eden Merkel, bu kişilerin AB değerleri için çaba sarf ettiklerini kaydetti.
TÜRKİYE HÜKÜMETİ ALEYHİNE TAVIR TAKINMIŞTI
Angela Merkel, Gezi olayları konusunda "Türk hükümetinin Gezi Parkı eylemleri konusundaki yaklaşımı diğer pekçok kişi gibi beni de dehşete düşürdü" demişti.Yine Alman hükümetinin koalisyon ortağı CSU Partisi Milletvekili Stefan Müller, Türkiye'yle müzakerelerin kesilmesini önermişti. Müller, "Erdoğan hükümetinin otoriter tutumu ve orantısız şiddet kullanımı bizim demokrasi ve düşünce özgürlüğü anlayışımızla bağdaşmamaktadır" ifadelerini kullanmıştı.
EYLEMCİNİN BAŞINA ÖDÜL KONULMUŞTU
Hamburg'daki olaylar esnasında ise Alman hükümeti ve polis eylemcilere en sert müdahaleyi yapmış, tehlikeli bölge kararı almış, hatta bir eylemcinin başına ödül koymuştu.  Bu olaylar esnasında Alman basını ve Merkel olanları halkına ve dünyaya duyurmamak adına elinden geleni yapmıştı.
OLAYLARI YAYINLAYAN TRT'Yİ YAYIN LİSTESİNDEN ÇIKARMIŞLARDI
Öte yandan, Hamburg'daki olayları objektif olarak haberleştiren, olaylarla ilgili görüntüleri aktaran TRT, bir kablo tv şirketinin aldığı kararla şoke olmuştu.  Almanya'nın en büyük kablo televizyon şirketlerinden Unitymedia, TRT'yi yayın listesinden çıkarmıştı. Merkel'in kendi ülkesindeki olaylara sessiz kalıp, hatta polis vasıtasıyla eylemcilere en ağır şiddeti uygulayıp, başka ülkelerin eylemcilerini desteklemesi uluslararası arenada tuhaf bir tutum olarak karşılandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...