Tgrt Haber
13 Aralık 2017 15:34

İsrail'den Suudi Veliaht Prens'e davet

İsrail İstihbarat Bakanı, Suudi Arabistan Veliaht Prensi'ni ülkesine davet etti.

İsrail'den Suudi Veliaht Prens'e davet
israil,suudi arabistan

ABD Başkanı Trump'ın ''Kudüs, İsrail'in başkentidir'' açıklamasına Türkiye'den ve dünyadan gelen tepkilere rağmen hiçbir reaksiyon göstermeyen Suudi Arabistan, Kudüs için toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nde yer almadı. Bu gelişmelerin yaşanmasının ardından İsrail İstihbarat Bakanı, Suudi Arabistan Veliaht Prensi'ni ülkesine davet etti. Tüm bunlar İsrail-Suudi Arabistan arasındaki kirli ittifakı gözler önüne serdi.
Suudi Arabistan’ı 'Arap dünyasının lideri' olarak tanımlayan İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman’ı ülkesine davet etti.

Suudi Arabistan'da yayın yapan online haber portalı Elaph'a konuşan Katz, Filistin ile aralarındaki barış süreci görüşmelerinde Riyad’ın arabuluculuk etmesini memnuniyetle karşılayacaklarını söyledi.

Bugün açıklama yapan Suudi Arabistan Kralı Salman ise Filistinlilerin Doğu Kudüs’ü gelecekteki Filistin devletinin başkenti olarak tanıma hakkı olduğunu ifade etti. Geçen ay yine Elaph internet sitesinde İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot’un röportajının yayımlanması, dünya kamuoyunu şaşırtmıştı. Bu şaşkınlığın gerekçesi, ilk kez yüksek rütbeli bir İsrailli askerin Suudi Arabistan’daki bir yayın organına konuşmasıydı.

İran’ı “bölgedeki gerçek ve en büyük tehdit” olarak nitelendiren Eisenkot, Tahran konusunda Riyad’la tam mutabakat içinde olduklarını söylemişti.

KUDÜS İÇİN TOPLANAN ZİRVEYE KATILMADI

ABD'nin skandal Kudüs kararına Türkiye'den ve dünyadan gelen tepkilere rağmen, bu karara karşı açıklamalarda bulunmayan Suudi Arabistan, Kudüs için toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nde yer almadı. Yaşanan bu elişmenin ardından Suudi Arabistan'ın Kudüs tavrı, İsrail ile iş birliği içerisinde olduğu şeklinde yorumlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...