Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Kasım 2015 02:45

Abbas Kerry'ye İsrail'in ihlallerini içeren 5 dosya verdi

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın ABD Dışişleri Bakanı Kerry'ye İsrail'in ihlallerini içeren 5 dosya teslim ettiği belirtildi.

Abbas Kerry'ye İsrail'in ihlallerini içeren 5 dosya verdi
abbas, kerry,

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry'ye İsrail'in ihlallerini içeren 5 dosya teslim ettiği belirtildi.  Kerry ve Abbas görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, Kerry'nin, ABD yönetiminin iki devletli çözüm ilkesine bağlılığını yinelediğini ve bunun gerçekleşmesi için her türlü çabayı sarf ettiğini vurguladığını söyledi.

Kerry'nin Abbas'ı, Batı Şeria, Kudüs ve Gazze Şeridi'nde durumun yatıştırılması konusunun ele alınacağı kapsamlı bir toplantıya çağırdığını kaydeden Ureykat, şöyle devam etti:

"Abbas, Kerry'e 5 dosya teslim etti. Bu dosyalarda, İsrail güçlerinin kurşunuyla öldürülen 95 Filistinlinin isimleri, İsrail'in Filistin halkına yönelik toplu cezalandırmaları, cesetleri alıkonulan 36 Filistinlinin adı yer alıyor. Dosyalarda yine haritalı olarak Yahudi yerleşim yerlerinin genişleyişi ve İsrail'in Filistin halkı ve yöneticilerine yönelik kışkırtmalarına ilişkin bilgiler bulunuyor" 

Ureykat, son dönemde Yahudi yerleşim yerlerinin yüzde 40 genişlediğini ifade etti.

"Güvenlik ve istikrar arayanın, işgal bataklığını kurutması gerekir"

FKÖ Genel Sekreteri Ureykat, "Abbas, Kerry'e güvenlik ve istikrar arayanın, işgal bataklığını kurutması, Filistin devletini kurması, Yahudi yerleşim yerlerini durdurması ve esirleri serbest bırakması gerektiğini, gerilimi tırmandırmak isteyenin, zorbalık, abluka, kapatma ve yıkımı seçeceğini ifade etti" diye konuştu. 

Öte yandan Kerry, Ramallah'tan Kudüs'e dönerken, "Ben burada Başkan Barack Obama'nın durumu yatıştırmak ve şiddeti durdurmak için gönderdiği elçi olarak bulunuyorum" dedi.

Kerry, Abbas'la görüşmesinden önce Kudüs'te İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...