Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ekim 2016 10:44

ABD'de seçimden sonra kaos!

Trump'ın önceki gün, seçim sonuçlarını tanımayabileceği sinyali vermesi ülkede büyük tartışmalara neden oldu. ABD Başkanı Barack Obama, Trump'ın seçim sonuçlarını kabul etmeyebileceği yönündeki açıklamasının 'tehlikeli' olduğunu söyledi.

ABD'de seçimden sonra kaos!
abd, seçim, kaos,

Trump, Demokrat rakibi eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın seçimlere hile karıştırdığı yönündeki iddialarını yineleyerek “Tüm seçmenlerime ve destekçilerime ve de tüm Amerika Birleşik Devletleri halkına söz vermek ve taahhüt etmek isterim ki, eğer kazanırsam bu muhteşem ve tarihi başkanlık seçiminin sonuçlarını tamamıyla kabul edeceğim” ifadelerini kullandı.

DEHŞET VERİCİ

Trump'ın önceki gün, seçim sonuçlarını tanımayabileceği sinyali vermesi ülkede büyük tartışmalara neden oldu. ABD Başkanı Barack Obama, Trump'ın seçim sonuçlarını kabul etmeyebileceği yönündeki açıklamasının “tehlikeli” olduğunu söyledi. Obama, “Düşmanlarımızın işini onların yerine yapmış oluyorsun, çünkü bizim demokrasimiz, halkımızın attığı oyların ne kadar önemli olduğuna dair inancına dayanıyor” dedi. Rakibi Hillary Clinton, Trump'ın bu sözleri üzerine “Bu korkunç bir şey. Demokrasimizi aşağılıyor, karalıyor, ben bilhassa dehşete kapıldım” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...