Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Şubat 2016 20:43

ABD'de silahlı protestocuların devlet binasını işgali sona erdi

ABD'nin Oregon eyaletinde devlete ait yaban hayatı koruma sahasının merkez binasını işgal altında tutan silahlı protestocular Jeffrey Banta, David Fry ile Sean ve Sandy Anderson çifti teslim oldu.

ABD'de silahlı protestocuların devlet binasını işgali sona erdi
abd, protesto,

ABD'nin Oregon eyaletinde devlete ait yaban hayatı koruma sahasının merkez binasını işgal altında tutan silahlı protestocular Jeffrey Banta, David Fry ile Sean ve Sandy Anderson çiftinin teslim olduğu bildirildi.

Malheur Yaban Hayatı Koruma sahasının merkez binası, 2 Ocak'tan beri devlete ait arazilerin yönetiminin yerel çiftlik sahiplerine ve ormancılara bırakılmasını talep eden silahlı bir grup tarafından işgal altında tutuluyor.

İşgalcilerden David Fry, sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, diğer üç arkadaşının teslim olduğunu kendisinin ise mücadeleyi sürdüreceğini kaydetti. Fry'ın bu açıklamadan kısa bir süre sonra teslim olduğu bildirildi.

Güvenlik güçleri, dün binanın çevresini kuşatmışlar ve müdahale edecekleri sinyalini vermişlerdi.

FBI üç hafta önce işgalcilerin lideri Ammon Bundy ve kardeşi Ryan Bundy dahil 5 kişiyi gözaltına almış, bu sırada direnen bir kişi de vurularak öldürülmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...