Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ekim 2016 19:09

ABD'deki bir ilçeden 'Suriyeli mülteci istemiyoruz' kararı

ABD'nin Michigan eyaletindeki bir ilçe yönetimi, Suriyeli mültecilerin kente kabul edilmemesi kararı aldı. Bu konudaki son sözü söyleme yetkisi ise federal hükümette bulunuyor.

ABD'deki bir ilçeden 'Suriyeli mülteci istemiyoruz' kararı
abd, mülteci,

ABD'nin Michigan eyaletindeki Waterford ilçesinde yönetim, oybirliği ile Suriyeli sığınmacıların ilçeye kabul edilmemesi kararını aldı.

ABD'de özellikle Cumhuriyetçi parti başkan adayı Donald Trump'ın söylemleriyle artan İslamofobi ve yabancı düşmanlığı, ülkeye kabul edilen az sayıdaki Suriyeli mültecinin yerleştirilmesi konusunu olumsuz etkiliyor.

Detroit kentinin kuzeyinde yer alan Waterford ilçesi, terör gerekçesiyle Suriyeli mültecilerin ilçeye alınmaması yönünde karar aldı. Kararda federal yönetimin ülkeye kabul edilen mültecileri etkili güvenlik taramasından geçiremediği belirtilerek, bazı yetkililerin bu yöndeki ifadeleri delil gösterildi.

İlçe yönetiminin oybirliği ile aldığı karar, ilçede yaşayan birçok kişi tarafından desteklenirken ilçe sakinlerinden bazıları ise kararı "utanç" olarak değerlendirdi.

ABD'ye kabul edilen mülteci ve göçmenlerin yerleştirilmesi konusundaki son karar federal yönetimin yetkisinde bulunduğu için ilçe yönetiminin aldığı kararın bağlayıcılığı bulunmuyor ancak bu karar, ilçedeki halkın Suriyeli mültecilere bakışını ve göçmenlerin yaşayabileceği sorunları göstermesi açısından önem taşıyor.

ABD yönetimi bu yıl ülkeye 10 bin civarında Suriyeli mülteciyi kabul etme kararı almıştı.

Irkçılığın daha yaygın olduğu güney eyaletlerinin bazıları da daha önce Suriyeli mülteci kabul etmek istemediklerini bildirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...