Tgrt Haber
18 Nisan 2015 03:33

ABD'den Erbil'deki saldırıya kınama

ABD, Erbil'de ABD Konsolosluğu yakınında meydana gelen bombalı saldırıyı kınadı.

ABD'den Erbil'deki saldırıya kınama
abd

ABD, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde, ABD Konsolosluğu yakınında meydana gelen bombalı saldırıyı kınadı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf yaptığı yazılı açıklamada, Erbil'deki ABD Konsolosluğu dışında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda masum insanların hayatını kaybettiğini belirtti. ABD olarak bu saldırıyı kınadıklarını ifade eden Harf, kurbanların ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileğinde bulundu.
Konsolosluktaki hiçbir personelin saldırıda yara almadığını bildiren Harf, IKBY yetkililerinin olaya hızlı müdahalesinden memnuniyet duyduklarını, patlamanın ardındaki nedenlerini ortaya çıkarmak için bölgedeki yetkililerle araştırmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
Harf, ayrıca başkent Bağdat'ta meydana gelen terör saldırısında da hayatını kaybedenler için başsağlığı dileğinde bulundu.
Harf açıklamasında, "ABD, bu terörist eylemlerle mücadele ve DAEŞ'in zayıflatılıp yenilgiye uğratılması ortak hedefleri doğrultusunda, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ve tüm Iraklılar'ın yanında yer almayı sürdürecek'' ifadesini kullandı.
Harf, günlük basın toplantısında da, olaydan kimin sorumlu olduğuna dair herhangi bir bilgiye sahip olmadıklarını kaydetti.
IKBY Güvenlik Ajansı, Erbil kentinin Ankawa semtinde ABD Başkonsolosluk binasının yakınında bir eylemci tarafından bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildiğini, saldırıda 2 kişinin öldüğünü, 8 kişinin yaralandığını ve 12 otomobilin ve 30 dükkanın kullanılamaz hale geldiğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...