Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Eylül 2016 07:18

ABD'den kritik DAEŞ açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, Musul operasyonu yaklaşırken DAEŞ saldırılarına karşı daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi

ABD'den kritik DAEŞ açıklaması
abd, pentagon, açıklama, daeş

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, Musul operasyonu yaklaşırken terör örgütü DEAŞ'in Irak'taki Amerikan askerlerini hedef alan daha fazla kimyasal saldırı düzenleyebileceğini belirtti. Davis, Pentagon'daki günlük basın toplantısında, terör örgütü DAEŞ ile  mücadele kapsamında son gelişmeleri değerlendirdi.  Musul'un geri alınması için düzenlenecek operasyonla ilgili  hazırlıklar sürerken, söz konusu terör örgütü mensuplarının ABD ve Irak  askerlerini hedef alan olası saldırılarına dikkati çeken Davis, "Musul operasyonu  yaklaşırken DEAŞ, daha fazla kimyasal saldırı düzenleyebilir." ifadesini  kullandı.  Terör örgütü DEAŞ'in, özellikle hardal gazı gibi kimyasal saldırı  unsurlarını kullandığına işaret eden Davis, söz konusu terör örgütünün daha önce  farklı yerlerde de kimyasal saldırılar düzenlediğini, bunun, "örgütün artık  çıkmaza girdiğini gösterdiğini" vurguladı. Geçen hafta ABD ve Irak askerlerinin ortak kullandığı Irak'ın Musul  kentindeki El-Kayyara Askeri Hava Üssü'ne DEAŞ ilk kez hardal gazıyla saldırı  düzenlemişti. ABD askerlerinden yaralanan olmazken, saldırının "zayıf" ve  "etkisiz" olduğunu bildiren yetkililer, olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...