Tgrt Haber
13 Mart 2018 15:48

ABD Dışişleri Bakanı değişiyor

ABD Başkanı Trump'un Dışişleri Bakanı Tillerson yerine CIA Direktörü Pompeo'yu atayacağı duyuruldu.

ABD Dışişleri Bakanı değişiyor
abd

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı görevden alarak yerine ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Mike Pompeo'yu getireceğini açıkladı.

Trump, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, Tillerson'a hizmetlerinden ötürü teşekkür etti ve Pompeo'nun, ABD'nin yeni dışişleri bakanı olacağını duyurdu.

ABD Başkanı, Pompeo'dan boşalan CIA başkanlığına da teşkilatın başkan yardımcılığını yürüten Gina Haspel'in getirileceğini, Haspel'in bu göreve atanan ilk kadın olacağını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı değişiyor

Trump, yetkililere yeni görevlerinde başarı dileğinde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump ile Dışişleri Bakanı Rex Tillerson arasında ABD dış politikasındaki neredeyse her önemli konuda ortaya çıkan fikir ayrılıklarının 'tamiri zor bir' hal almaya başladığı belirtiliyordu.

TILLERSON TWITTER'DAN ÖĞRENDİ

Tillerson'ın görevden alındığını Twitter üzerinden öğrendiği ortaya çıktı. AFP'nin aktardığına göre, Tillerson 'görevden alınma nedeni' hakkında bilgi sahibi değil.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...