Tgrt Haber
28 Eylül 2016 03:05

ABD, Güney Kore'ye füze savunma sistemi kurmayı planlıyor

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Washington yönetiminin Kuzey Kore'nin artan nükleer tehdidine karşı en kısa zamanda Güney Kore'ye THAAD sistemini kurmayı planladığını açıkladı.

ABD, Güney Kore'ye füze savunma sistemi kurmayı planlıyor
abd, güney kore,

ABD Dışişleri Bakanlığının Doğu Asya ve Pasifik'ten Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Daniel Russel, ABD Kongresi'nde katıldığı bir oturumda, Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki artan gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, Russel, Obama yönetiminin (Yüksek İrtifa Hava Savunması) THAAD füze savunma sistemini kurmak için her türlü detayı tartıştığını belirtti.

Russel ayrıca ABD'nin, Kuzey Kore'nin uluslararası bankacılık ve finans sistemine girişinin engellenmesi için AB de dahil tüm uluslararası ortaklarla konuştuğunu da dile getirdi.

Yakın zaman önce 5. nükleer silah denemesini gerçekleştiren Kuzey Kore, başta Güney Kore olmak üzere uluslararası kamuoyundan büyük tepki almış, ABD Başkanı Barack Obama, Kuzey Kore'ye karşı gereken adımların atılacağı mesajını vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...