Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Mart 2015 16:04

ABD, 'Kürtlere doğrudan silah veriyoruz'

ABD Başkanı Obama'nın IŞİD'le Küresel Mücadele Özel Temsilcisi John Allen, ABD'nin Bağdat üzerinden değil, doğrudan silah gönderdiğini söyledi. Silah ve cephane taşıyan kargo uçaklarının, direkt Erbil'e indiği belirtiliyor.

ABD, 'Kürtlere doğrudan silah veriyoruz'
ABD,Irak,Erbil,Bağdat,Kürdistan,Washington,Barack Obama

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD'le Küresel Mücadele Özel Temsilcisi John Allen, Irak’taki Kürdistan Bölgesi’ne doğrudan silah göndermeye başladıklarını açıkladı.Erbil’den yayın yapan Rûdaw internet sitesinin haberine göre, emekli general John Allen, Washington merkezli düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi’nde düzenlenen, "IŞİD’e karşı yürütülen savaşın geleceği" adlı panelde konuştu.
Allen, bir soru üzerine ise ABD’nin ilk kez Kürdistan Bölgesi’ne Bağdat üzerinden değil, doğrudan silah gönderdiğini söyledi.John Allen, silah ve cephane taşıyan kargo uçaklarının, direkt Uluslararası Erbil Havalimanı’na indiği bilgisini verdi.Obama’nın özel temsilcisi, Merkezi Irak Hükümeti’nin onayıyla askeri destekte bulunduklarını ve Irak’ın tek parça olarak varlığını devam ettirmesini istediklerini kaydetti.
Öte yandan, John Allen, Türk yetkililer ile koalisyon konusunda dostane ve zengin görüşmeler yaptıklarını ifade etti.Göreve başladığından bu yana Türk yetkililer ile bu yönde yaptıkları görüşmelerin “yapıcı” olduğunu kaydeden Allen, "Türkiye’nin koalisyona dahiliyeti gelişmeye devam ediyor ve gelecek ile ilgili hala görüşmemiz gereken birkaç mesele var” dedi.
ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, IŞİD’e karşı Türkiye’nin ABD ile daha fazla işbirliği yapması konusunda iyimser olmadığını dile getirmişti.Geçtiğimiz hafta Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi'nde düzenlenen oturumda konuşan Clapper, Türkiye'nin farklı öncelikleri ve çıkarları olduğunu düşündüğünü ifade etmişti.(Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...