Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Eylül 2016 07:11

ABD'li komutan Fırat Kalkanı'nı anlattı

ABD'li Albay John Dorrian, Pentagon'daki gazetecilere bağlanarak Fırat Kalkanı harekatıyla ilgili bilgi verdi. Dorrian, 'Türklerin yaptığı şeyi destekliyoruz' dedi.

ABD'li komutan Fırat Kalkanı'nı anlattı
abd, komutan, fırat kalkanı

DAEŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian, Bağdat'tan Pentagon'a bağlanarak video konferans yoluyla gazetecilerin DAEŞ'le mücadele kapsamındaki sorularını yanıtladı. Suriye'nin kuzeyinde DAEŞ'le mücadele için Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında başlatılan operasyonların devam ettiğini dile getiren Dorrian, "Türk ordusu Mara bölgesindeki bazı köyleri ve iletişim hatlarını DAEŞ'ten geri alması için Suriyeli muhaliflere destek sağlıyor. DAEŞ karşıtı koalisyon da hava saldırılarıyla bu sürece destek veriyor." dedi.

TÜRKLERİN YAPTIKLARI ŞEYİ DESTEKLİYORUZ

Dorrian, Türk ordusunun desteğiyle muhaliflerin, Mara bölgesindeki operasyonlarda son olarak 12 köyü daha DAEŞ'in elinden kurtardığını belirtti. Türkiye'nin sınır hattını DAEŞ'ten temizlemeye devam ettiğini belirten Albay Dorrian, "Türklerin yaptıkları şeyi destekliyoruz." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...