Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ekim 2016 06:34

ABD'li senatör haddini aştı

Arizona Senatörü Cumhuriyetçi John McCain, Türkiye’nin Suriye’deki operasyonlarının istikrarı bozduğunu ve tedirgin edici olduğunu söyledi.

ABD'li senatör haddini aştı
senatör,abd,musul operasyon

ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi’nin başkanı ve Arizona Senatörü Cumhuriyetçi John McCain, Türkiye’nin Suriye’deki operasyonlarının istikrarı bozduğunu ve tedirgin edici olduğunu söyledi.

KAYGILIYIZ
Kişisel internet sitesinde, Türkiye’nin operasyonlarıyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyetçi partinin önde gelen ismi, “ABD, Türkiye’yle uzun zamandır devam eden bir ilişkiye sahip ancak son yaşanan olaylar ilişkimizin temeline dair kaygılar oluşturdu” dedi.

Obama yönetimininin Suriye konusundaki politikalarının Türkiye’nin kapısının önündeki stratejik felakete katkıda bulunduğunu uzun zamandır dile getirdiğini ifade eden McCain, “Aynı zamanda Türkiye hükümetinin Suriyeli Kürtlere yönelik devam eden saldırıları istikrarı bozuyor ve tedirginlik oluşturuyor” ifadelerini kullandı. Senatör, şöyle devam etti:

SALDIRILARI DURDURSUNLAR

“Kürt savaşçılar, Suriye’de DEAŞ’le mücadele konusunda istekli ve yetenekli ortaklar olduklarını gösterdiler ve devam eden ortaklığımız hem ABD’nin hem de Türkiye’de dahil bölgedeki ülkelerin ulusal güvenlik çıkarlarına hizmet ediyor. Türkiye hükümetine, Suriye’deki Kürt gruplara yönelik saldırıları durdurma çağrısında bulunuyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...