Tgrt Haber
27 Eylül 2016 09:53

ABD'nin kanton planı!

Türkiye, Suriye’de tam manası ile bir tuzağa çekilmek isteniyor. Terör Uzmanı Galip İlhaner, 'Son derece dikkatli olmalıyız.

ABD'nin kanton planı!
ABD, kanton

Amerika, Suriye'de kanton devletler kurmayı planlıyor. Bunun için de DAEŞ ve PYD-PKK'yı besliyor. Terör Uzmanı Galip İlhaner, "ABD, bu planlarını alt üst eden TSK'ya karşı PYD'ye silah göndermiş olabilir" şeklinde konuştu.

BOP KANTONLARI KURULUYOR

PKK'yı yıllardır besleyen üst aklın Türkiye'ye karşı planladığı Türk-Kürt savaşının temellerini Suriye'de oluşturmaya başladığını belirten Terör Uzmanı Galip İlhaner, "PKK üzerinden Türk-Kürt savaşı tuzağına çekilmek isteniyoruz. Son olarak ABD ve FETÖ darbesi gösterdi ki; Türkiye içerideki işbirlikçilerin de ortak olması ile dışarıdan bir müdahale ile bölünmedi. Üst akıl, Türkiye'nin dış (NATO, BM) müdahale ile bölünebileceğini planladı ama 15 Temmuz çetesinin darbesi ile ortaya çıktı ki, dış müdahale de yeterli değil. Şimdi ise herkesin (Türk, Kürt, Alevi, Sünni gibi kendi savaşını vereceği bir kantonlaşmaya doğru sürükleyip, özellikle de Türk-Kürt savaşına çekmeye çalışıyorlar. Çünkü Türk-Kürt birliği olursa hiç bir planları tutmayacak. PKK'nın sürekli "bağımsız devlet istemiyoruz" yalanının arkasındaki gerçek de kantonlaşma projesidir. ABD kantonlaşma ile Kürt-PKK Kantonu, Arap Kantonu, Ezidi Kantonu vs. gibi kantonlarla bölgeyi ayrıştırmayı had safhaya çıkarmak istiyor. Suriye'de gerçekleştirilmek istenen proje, sonrasında Türkiye'ye de yayılmak isteniyor. Bu projeyi Türk-Kürt birliği bozabilir" dedi.

BARZANİ VE PKK'NIN MÜCADELESİ

ABD'nin bağımsız Kürt Devleti hayalinde şimdilik Barzani'den değil PKK'dan yana durduğuna dikkat çeken İlhaner, "PKK devletinin kurulmasını istiyor. PKK'yı da PYD'den ayrıştırma numarasıyla Suriye'ye gönderdiği silahlar ve kurduğu havalimanıyla PKK-Kürt devletine destek veriyor. PKK'yı DAEŞ bahanesi ile ağır silahlarla donatıyor. Ancak o silahların bir gün İran, Türkiye ve Barzani'ye doğrultmayacağını kimse garanti edemez. PKK devletini, İsviçre gibi model bir ülke haline getirme planları var. Aralarında sınır bağlantısı olmasa da kantonlar birbirlerine bağlı olabilir. Kantonların yönetimi tek merkezden olacak. PKK'yı modern silahlarla ve kanton-el yönetimle büyütüp, ileride gerekirse, konjoktüre göre kantonları birleştirerek,  ABD'ye bağlı "bağımsız bir devlet" (PKK Devleti)  haline getirme planları var.  Barzani ve PKK şu anda yarış halindeler, kim daha önce bağımsızlık ilan edecek yarışı? Barzani'nin bağımsızlık ilan etmesine hem PKK hem ABD şu anda karşı. ABD, bütün Kürtler'i tek çatı altında toplamak istiyor. Demirtaş'ın Irak ziyareti de bununla bağlantılı. ABD, bütün Kürtleri Kürtler'in birliği kamuflajı altında, PKK çatısı altında toplamaya çalışıyor. Türkiye Kürtler'i kantonları, Irak Kürtler'i kantonları, Suriye Kürtler'i kantonları, İran Kürtler'i kantonları. Strateji tam olarak budur" şeklinde konuştu.

ABD İKİSİNİ DE BESLİYOR

Türkiye, Suriye'de tam manası ile bir tuzağa çekilmek isteniyor diyen İlhaner, "Son derece dikkatli olmalıyız. ABD, DAEŞ ve PYD'nın bitmesini istemiyor ve her iki terör örgütünü de besliyor. PKK/PYD ve DAEŞ, Ortadoğu'nun kantonlaştırılması için kullanılıyorlar. Ortadoğu'nun kantonlaştırılma süreci bitmeden DAEŞ bitirilmeyecek. Hatta DAEŞ'e de bir kanton kurularak, DAEŞ de ödüllendirilebilir. Ortadoğu'daki bütün etnik, dini yapılar için kantonlar kurulabilir. Türkiye DAEŞ'e karşı savaşırken ABD'nin köpekleri YPG tarafından da vurulabilir. ABD'nin gönderdiği silahlar bu nedenle kullanılabilir" dedi
(Haber7)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...