Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 May 2016 06:46

ABD Ordusu, 'Türklere müteşekkiriz'

CENTCOM'dan yapılan açıklamada 'DAEŞ'le mücadeleye koalisyon ortağı ülkelerin, özellikle de Türklerin büyük desteğine müteşekkiriz' denildi.

ABD Ordusu, 'Türklere müteşekkiriz'
abd, abd ordusu

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM, YPG arması taşıyan Amerikan askerleriyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "YPG arması taşıyan ABD ordusu mensuplarının fotoğrafları geleneksel ve sosyal medyada yer bulmuştur." ifadesi kullanıldı. Olayla ilgili başka bir değerlendirmenin yapılmadığı açıklamada, ABD'nin DAEŞ'le mücadele çerçevesinde (PYD'nin hakim olduğu) Suriye Demokratik Güçlerini desteklediği ve bunun devam edeceği kaydedildi.

Açıklamada, CENTCOM Komutanı Joseph Votel'ın değerlendirmesine de yer verildi. Votel, "Irak ve Suriye'de DAEŞ'le mücadele kapsamında birçok unsur ile birlikte çalışmamız gerekiyor. Bu çerçevede Suriye'de 60'tan fazla ülkenin dahil olduğu DAEŞ karşıtı koalisyonu ve Suriye Arap Koalisyonu'nu da içeren Suriye Demokratik Güçlerini destekliyoruz." yorumunu yaptı.

Votel ayrıca, Türkiye'nin DAEŞ'le mücadeleye sağladığı destekten de övgüyle bahsederken, "Koalisyon ortağı ülkelerin, özellikle de Türklerin verdiği büyük desteğe müteşekkiriz." ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu YPG’nin, Rakka’nın DAEŞ’ten geri alınması için başlattığı taarruzda ABD askerlerinin YPG simgeli üniformalarla yer aldığını kanıtlayan görüntüler önceki gün medyaya yansımıştı.

Daha sonra konuyla ilgili açıklamasında ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü Amerikalı komutan Steve Warren, ABD ordu yönetmeliğinin bu tür simgelerin giyilmemesi gerektiğini açıkça ifade ettiğini belirtmiş ve "YPG armalarını taşımaları yetkileri dahilinde değil ve uygunsuz. Düzeltmek için gerekli adım atıldı. Bölgedeki askeri ortaklarımız ve müttefiklerimizle bunun için iletişime geçtik." değerlendirmesinde bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...