Tgrt Haber
06 Mart 2015 23:43

ABD Rusya'ya meydan okudu, 'Elimizde fotoğraflar var'

ABD, Ukrayna'nın doğusundaki Rusya'nın askeri faaliyetlerine ilişkin ellerinde uydu fotoğraflarının bulunduğunu söyledi.

ABD Rusya'ya meydan okudu, 'Elimizde fotoğraflar var'
rusya amerika, abd ukrayna, rus ordusu

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Anthony Blinken, ülkesinin henüz Ukrayna'ya savunma nitelikli silah verme konusunda karar almadığını belirtti.

Blinken, temaslarda bulunmak üzere geldiği Kiev'de, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Blinken, ülkesinin Ukrayna'ya silah yardımında bulunma konusunu ele aldığını kaydederek, henüz Ukrayna'ya savunma nitelikli silah verme konusunda karar alınmadığını belirtti. Blinken, son yıllarda ABD'nin Ukrayna'nın güvenliği, ayrılıkçılardan ve saldırganlardan korunması için büyük ölçüde yardım yaptığını hatırlatarak, bunların çağdaş radar, gece dürbünleri ve çeşitli diğer malzemeler olduğunu dile getirdi.

ELİMİZDE UYDU FOTOĞRAFLARI VAR

Pyatt, Ukrayna'ya silah yardımı yapılmasının, ülkenin savunma sektöründe reformların yapılması kadar önemli olmadığını da dile getirdi. Pyatt, ayrıca ABD'nin elinde Ukrayna'nın doğusundaki Rus askeri varlığını ispat eden çok sayıda uydu fotoğraflarının bulunduğunu ifade ederek, Rusya'nın doğudaki krizdeki rolünü dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...