Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Mart 2015 08:05

ABD silah bırakma çağrısını memnuniyetle karşıladı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, PKK'ya silah bırakma çağrısını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, 'Tüm tarafları uzun süreli barış için gösterdikleri çabadan ötürü takdir ediyoruz' dedi.

ABD silah bırakma çağrısını memnuniyetle karşıladı
ABD, silah bırakma çağrısı,

ABD Dışişleri Bakanlığı, PKK'ya silah bırakma çağrısını memnuniyetle karşıladığını belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, günlük basın brifinginde, PKK'ya silah bırakma çağrısı yapılmasına ilişkin soru üzerine, "Biz bu sorunun barışçıl yollarla çözülmesine yönelik her adımı memnuniyetle karşıladık, karşılıyoruz ve tüm tarafları uzun süreli barış için gösterdikleri çabadan ötürü takdir ediyoruz" ifadesini kullandı. 
Konuya ilgili detayların gelecek günlerde ortaya çıkacağını kaydeden Harf, gelişmeleri yakından izleyeceklerini dile getirdi.
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Madura'nın, ülkesindeki bazı Amerikalıların gözaltına alındığıyla ilgili açıklamaları da sorulan Harf, "Venezuela hükümetinden iddia edilen gözaltılarla ilgili resmi bir bilgilendirme almadık" cevabını verdi. Harf, Madura'nın açıklamalarının ABD'yi endişelendirdiğini de sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...