Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 May 2016 18:12

ABD Suudilere misket bombası satmayacak

ABD yönetiminin Yemen'deki sivil ölümlerin artması nedeniyle Suudi Arabistan'a misket bombası satışını dondurduğu belirtildi.

ABD Suudilere misket bombası satmayacak
abd,suudi arabistan,

Dış politika dergisi Foreign Policy, ABD yetkililerine dayandırarak verdiği haberinde, Yemen'de operasyon yürüten Suudi Arabistan'a misket bombası satışının durdurulduğunu yazdı. Kararda, Yemen'deki sivil ölümlerinin sayısındaki artışın etkili olduğu kaydedildi.
 Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre, ABD yönetiminden bir yetkili AFP'ye verdiği demeçte, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'de sivillerin de yaşadığı bölgelerde misket bombası kullandığının bilindiğini belirtti. Yetkili, "Bu konudaki endişeleri çok ciddiye alıyoruz ve bilgilere ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.
 'YEMEN'DE MAYIN TARLALARI OLUŞTU'
Suudi Arabistan öncülüğündeki askeri koalisyon 2015 Mart ayından beri Yemen'de İran'ın desteklediği Husilere karşı operasyonlar düzenliyor. Uluslararası Af Örgütü'ne göre, Suudi Arabistan'ın Yemen'deki operasyonlarda misket bombası kullanması nedeniyle ülkede mayın tarlaları oluştu.

MİSKET BOMBASI

Misket bombası, 'bomba içinde bomba' olarak bilinen bir çeşit silah. Havada açılan bomba ve içindeki küçük bombalar dağılarak infilak ediyor ve bu nedenle etki alanı geniş. Bazı bombaların birkaç yıl sonra bile patlama riski söz konusu. Misket bombası 2008 yılında Oslo'da hazırlanan bir konvansiyonla yasaklanmış, bu konvansiyonu Suudi Arabistan ve ABD imzalamamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...