Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 May 2017 17:43

ABD vurdu, Rusya tepkili

Moskova yönetimi, Suriye'nin güneyindeki rejim konvoyunun vurulması üzerine Washington'a ateş püskürdü. Saldırıdan önce kendilerine bilgi verilmediğini belirten Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD yönetimini Nusra Cephesi'ni Şam rejimine karşı kullanmakla suçladı.

ABD vurdu, Rusya tepkili
abd, rusya,

ABD savaş uçaklarının Suriye’nin güneyinde yer alan El Tanf bölgesi yakınlarındaki rejim destekli güçlere ait konvoyu vurmasına Şam rejimi ve Rusya tepki gösterdi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Suriye'deki saldırıdan önce Moskova'ya haber vermediğini söyledi.

Lavrov, "ABD'nin Rusya'ya böyle bir bildirimde bulunduğundan haberdar değilim. ABD'nin bu saldırıyı düzenlemek için aldığı kararların nedeni ne olursa olsun, bu saldırı gayrimeşru ve yasalara aykırı olup, Suriye'nin egemenliğine yönelik yeni bir ihlaldir" diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı'na göre, Washington yönetimi Nusra Cephesi'ni Şam rejimine karşı kullanmak istiyor. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov ise gün içinde yaptığı açıklamada "Saldırı kesinlikle kabul edilemez. Suriye’ye karşı egemenlik ihlali olan bu durumun siyasi sürece aykırı olduğu da açık" dedi. Suriye'nin BM Büyükelçisi Beşar El Caferi, saldırıyı 'devlet terörü' ve 'katliam' olarak tanımladı. Suriye  resmi medyası ise, saldırının bir askeri noktayı hedef aldığını duyurdu.

ABD'nin başını çektiği IŞİD karşıtı koalisyon, Suriye'nin Ürdün ve Irak sınırı yakınındaki El Tanf'ta bir konvoyu vurduğunu dün duyurmuştu. Açıklamada, "Konvoyun ilerleyişi El Tanf’ta bulunan ABD ve müttefik kuvvetlerine tehdit teşkil ediyordu. Bu adım Rusya’nın Suriye rejimi destekli kuvvetleri geri çevirme girişiminin başarısız olması, koalisyonun güç gösterisi ve uyarı ateşinden sonra atıldı" denilmişti. Pentagon, geçen ay Şayrat hava üssündeki Suriye uçaklarını Akdeniz'deki savaş gemilerinden fırlattığı füzelerle vurmuştu. ABD, saldırıdan önce Rusya'ya bilgi verildiğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...