Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 May 2018 05:21

ABD yaptırımları Rusya'nın Ukrayna ve Kırım'dan çekilmesine kadar sürecek

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, ABD'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarının, bu ülkenin Kırım'dan ve Ukrayna'nın doğusundan çekilinceye kadar kaldırılmayacağını söyledi.

ABD yaptırımları Rusya'nın Ukrayna ve Kırım'dan çekilmesine kadar sürecek
ABD,,birleşmiş milletler,,Nikki Haley,

Haley, BM Güvenlik Konseyinin Ukrayna'daki gelişmeleri görüştüğü  toplantıda yaptığı konuşmada, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki faaliyetlerini ve  Kırım'ı ilhakını şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Rusya'nın, Ukrayna'daki ''çirkin faaliyetlerine'' son verinceye kadar  ABD'nin tutumunun değişmeyeceğini vurgulayan Haley, ''Rusya, Kırım'ı Ukrayna'ya  bırakıp, Ukrayna'nın doğusundan çekilip, Minsk Anlaşması'nı uygulayıncaya kadar  yaptırımlarımız devam edecek.'' dedi.

Haley, ayrıca Rusya'ya Malezya Havayollarına ait MH17 sefer sayılı  yolcu uçağının düşürülmesindeki sorumluluğunu kabul etmesi ve bu yöndeki  soruşturma için iş birliği yapması çağrısında bulundu.
  
ABD'ye "Rusya karşıtı propaganda" eleştirisi

Öte yandan, Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia ise ABD'yi  Rusya karşıtı propaganda yapmakla eleştirdi.

''Kimseyle savaş içinde olmadıklarını'' savunan Nebenzia, Ukrayna'yı  ateşkesi ihlal etmek ve çatışmaları körüklemekle suçladı.

Rusya'nın Malezya Havayollarına ait MH17 sefer sayılı yolcu uçağının  düşürülmesindeki sorumluluğu iddialarını da reddeden Nebenzia, ''güvenilir ve  şeffaf'' bir soruşturma yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Uluslararası Ortak Soruşturma Ekibi (JIT), 2014'te Ukrayna'da  düşürülen Malezya Havayollarına ait uçağın Rus ordusuna ait bir füze tarafından  vurulduğunun tespit edildiğini açıklamıştı. Hollanda ve Avustralya da uçağın  düşürülmesinden Rusya'yı sorumlu tuttuklarını duyurmuştu.

MH17 sefer sayılı uçak, 17 Temmuz 2014'te 283 yolcu ve 15 kişilik  mürettebat ile Amsterdam'dan Kuala Lumpur'a gitmek üzere Ukrayna hava sahasında  yol alırken, Ukrayna-Rusya sınırına 40 kilometre mesafede düşürülmüş ve uçaktaki  298 kişi hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...