Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Aralık 2017 16:00

ABD: YPG'ye silah vermeyi bırakacağız

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, terör örgütü YPG'ye giden silahlarla ilgili konuştu.

ABD: YPG'ye silah vermeyi bırakacağız
abd,ypg,silah

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, terör örgütü DAEŞ'le mücadele sona erdiğinde işbirliği yaptıkları YPG'ye silah yardımını durduracaklarını açıkladı. Mattis aynı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde yerel polis güçleri oluşturacağını da söyledi. Mattis'in bu açıklaması akıllara 'PYD/YPG'li teröristler polis mi oluyor' sorusunu getirdi.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasındaki telefon görüşmesinde ABD'nin Suriye'deki terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG'nin de dahil olduğu SDG'ye silah verilmeyeceği açıklanmıştı.

PENTAGON ÇELİŞİYOR

Ardından Pentagon'dan gelen açıklamada Trump'ın söylediklerinin tam tersi ifadeler yer almıştı. Pentagon'dan yapılan açıklamada "YPG'nin içinde olduğu Suriye Demokratik Güçleri'yle iş birliğine devam edeceğiz." denilmişti.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, terör örgütü YPG'ye giden silahlarla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

SİLAH VERMEYECEĞİZ

"DEAŞ ile mücadele bittikten sonra YPG'ye silah vermeyi bırakacağız." diyen Mattis,"Silah yardımı konusunda Trump'ın söylediği yönde hareket edeceğiz. Suriye'nin kuzeyinde yerel polis güçleri oluşturacağız." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...