Tgrt Haber
17 Nisan 2018 23:47

ABD'den 'Duma' açıklaması: İki farklı kimyasal madde kullanıldı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Duma'da iki farklı kimyasal maddenin kullanıldığını belirterek, "Elimizdeki bilgi saldırı sırasında klor ve sarin gazı kullanıldığını düşünmemizi sağlıyor." dedi.

ABD'den 'Duma' açıklaması: İki farklı kimyasal madde kullanıldı
abd,,duma,

Sözcü Nauert, düzenlediği basın toplantısında, Suriye'de rejime bağlı  haber ajanslarının, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) heyetinin  Duma'ya girdiği bilgilerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Nauert, "Suriye devlet medyasının, heyetin Duma'ya girdiğini  söylediğini biliyoruz. Fakat biz bunu bağımsız olarak doğrulayamayız. Bizim  güvenilir olarak gördüğümüz kaynaklar, heyetin, henüz Duma'ya girmediği yönünde  bizi bilgilendirdi." diye konuştu.

Heyetin bir an önce Duma'ya güvenli ve hızlı bir şekilde girmesini  istediklerini kaydeden Nauert, "Fakat aynı zamanda delillerin de saf olmasını  istiyoruz. Heyetin, Duma'ya girmesi uzadıkça delillerin bozulması sorunu var."  ifadesine yer verdi.

"Klor ve sarin kullanıldı"

Bakanlık Sözcüsü Nauert, ellerindeki bilgiye göre Duma'da iki farklı  kimyasal maddenin kullanıldığını belirterek,  "Elimizdeki bilgi saldırı sırasında klor ve sarin gazı kullanıldığını düşünmemizi sağlıyor." değerlendirmesinde  bulundu.

Suriye rejiminin, başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin  kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesinde sivil yerleşimlere 8 Nisan'da  düzenlediği kimyasal silah saldırısında 78 sivil hayatını kaybetmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...