Tgrt Haber
27 May 2015 18:48

Afganistan'da maden kazası

Afganistan'ın kuzeyindeki Samangan vilayetindeki bir kömür ocağında meydana gelen kazada 5 madencinin öldüğü bildirildi.

Afganistan'da maden kazası
afganistan, maden,

Samangan Valiliği sözcüsü Siddik Azizi, AA muhabirine yaptığı açıklamada işçilerin, Samangan'ın Dere-i Sof Bala ilçesindeki kömür madeninde galeri açmaya çalıştığı sırada grizu patlaması yaşandığını belirtti. Saatler süren arama kurtarma çalışmalarında madende kaçak olarak çalışan 5 işçinin cesetlerine ulaşıldığını ifade eden Azizi, kazada yaralanan 4 işçinin sağlık durumunun ise iyi olduğunu söyledi.

Azizi, söz konusu kömür madeninin uzun süre önce Afganistan Maden Bakanlığı'nca kapatıldığını ancak bölge sakinlerinin bu madeni yasa dışı olarak çalıştırdığını vurguladı.

İlçede yüzlerce maden ocağı bulunduğuna işaret eden Azizi, bu ocakların birçoğundan yasa dışı yollardan kömür çıkartıldığını kaydetti.

Yaklaşık üç ay önce de aynı ilçede meydana gelen kömür madenindeki kazada da 4 madenci yaşamını yitirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...