Tgrt Haber
21 Ekim 2017 13:26

Afganistan'dan feci fotoğraflar! Minber kan gölü...

Camide kendini havaya uçuran intihar saldırganları, en az 72 can kaybına yol açtı. Gün ağarınca çekilen karelerde, ibadethanenin içinin tamamen kana bulandığı yer aldı.

Afganistan'dan feci fotoğraflar! Minber kan gölü...
afganistan,,dünya,

Afganistan'da peş peşe gerçekleşen intihar saldırılarının ardından bugün sabah çekilen fotoğraflar kelimelerle tarif edilemeyecek dehşeti gösterdi. Başkent Kabil'de ve Ghor'da camileri hedef alan saldırılarda en az 72 kişi ölmüştü. Bugün Kabil'deki Şii İmam Zaman Camii'nde olay yeri inceleme ekipleri delil topladı. Uluslararası haber ajansları Reuters ve AP'nin servis ettiği karelerde, ibadethanenin içinin tamamen kana bulandığı görülüyor.Saldırıda hayatını kaybedenler de yan yana toprağa veriliyor. Cenaze törenlerine kalabalık topluluklar katılıyor.İntihar saldırganı Kabil'deki camiye girip önce çevreye ateş açmış, daha sonra da üstündeki bombayı infilak ettirmişti.On yıllardır istikrarsızlıkla boğuşan Afganistan'da, son bir yıl içinde hem terör örgütü IŞİD hem de Taliban saldırılarını artırdı.IŞİD son dönemde özellikle Şii camilerini hedef alan saldırılar düzenliyor.Taliban ise hafta içinde bir askeri üsse baskın düzenlemiş, kamptaki 60 askerden 47'sini saatler içinde öldürmüştü. Ülkede bu yıl içinde gerçekleşen saldırılarda can kaybı 1000'in üstünde.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...