Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Nisan 2015 11:06

Akdeniz'deki faciada 49 kişi kurtarıldı

Akdeniz’de Libya açıklarında dün gece batan teknede bulunan yaklaşık 700 kaçak göçmenden 49'unun kurtarıldığı, 24 kişinin cesedinin denizden çıkarıldığı bildirildi.

Akdeniz'deki faciada 49 kişi kurtarıldı
akdeniz,göçmen,facia,

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) İtalya şubesi sözcülerinden Federico Fossi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Şu anda 49 kişinin kurtarıldığı, 24 kişinin cesedinin denizden çıkarıldığı bilgisine sahibiz” dedi. Fossi, 700 kişinin akıbetine ilişkin endişelerinin sürdüğünü, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi. İtalyan basını da arama kurtarma çalışmalarına katılan Portekiz bandıralı King Jacob gemisinde kurtarılan 28 göçmenin bulunduğunu bildirdi.

Sicilya Bölge Başkanı Rosario Crocetta da AB liderlerini Palermo’da acilen toplanmaya çağırdı. Bu arada akşam saatlerinde dışişleri, içişleri, savunma ve ulaştırma bakanlarını olağanüstü toplantıya çağıran İtalya Başbakanı Matteo Renzi’nin, bu toplantının ardından basın toplantısı düzenleyeceği belirtildi.

En büyük tekne faciası olabilir

Öte yandan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, Libya'dan İtalya'ya yaklaşık 700 kaçak göçmen taşırken dün gece Akdeniz'de batan tekneyle ilgili olarak "Ölenlerin sayısının doğrulanması durumunda bu kaza, Akdeniz tarihinin en büyük tekne faciası olabilir" dedi.  

Guterres, yaptığı açıklamada "Yaşanan bu kaza, Avrupa'nın insanları böylesi trajik bir sona iten nedenleri kapsamlı bir şekilde ele alması gerektiğine işaret ediyor" ifadesini kullandı ve acilen harekete geçilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), teknede bulunan yaklaşık 700 kaçak göçmenden sadece 49'unun kurtarıldığını, 24 kişinin cesedinin bulunduğunu açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...