Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Aralık 2017 18:28

Akıncı: Bu karar, bölgenin tarihi gerçeklerine uygun değil

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, ABD'nin Kudüs kararına ilişkin, "Bu karar, bölgenin tarihi gerçeklerine ve uluslararası hukuka uygun değildir. Kararın uygulamaya konmaması yerinde olacaktır." dedi.

Akıncı: Bu karar, bölgenin tarihi gerçeklerine uygun değil
KKTC,Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı,ABD,Kudüs,İsrail,Ortadoğu,ABD,

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararının, bölgenin tarihi gerçeklerine ve uluslararası hukuka uygun olmadığını belirtti.

Akıncı, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs’ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve ABD Büyükelçiliğinin Tel Aviv’den Kudüs’e taşınması kararı hakkında "Ortadoğu’daki barış sürecine hiçbir katkı yapmayacak." ifadelerini kullandı.

Kararın, bölgedeki çatışma ve gerginlikleri daha da artıracağının aşikar olduğuna dikkati çeken Akıncı, "Bu karar, bölgenin tarihi gerçeklerine ve uluslararası hukuka uygun değildir. Kararın uygulanmaya konmaması yerinde olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...