Tgrt Haber
24 May 2016 19:31

Akıncı, 'Kıbrıs'ta çözüm için elimizden geleni yapacağız'

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, "Kıbrıs'ta çözüm için kendi haklarımızı sonuna kadara savunarak, Kıbrıs Türk halkının eşitliğini, özgürlüğünü güvenliğini gözeterek, elimizden geleni yapacağız." dedi.

Akıncı, 'Kıbrıs'ta çözüm için elimizden geleni yapacağız'
kıbrıs, akıncı,

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs'ta çözüm için kendi haklarını sonuna kadara savunarak, Kıbrıs Türk halkının eşitliğini, özgürlüğünü güvenliğini gözeterek, diğer toplumun da makul hassasiyetlerini gözeterek, ellerinden geleni art niyetsiz ve samimiyetle yapacaklarını söyledi.

Akıncı, İstanbul dönüşü Ercan Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Dünya İnsani Zirvesi’ne katılan devlet ve hükümet başkanları onuruna verdiği yemeğe Rum lider Nikos Anastasiadis’in katılmamasını değerlendiren Akıncı, “Bizim oradaki varlığımızı hazmedememek gerçekten anlamsızdır. Duygularla tepkisel hareket etmek yerine akılla ve mantıkla doğru yönde ilerlemek gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Akıncı, Dünya İnsani Zirvesi’nin BM organizasyonunda yapıldığını ve yapılan alanın BM toprağı olarak kabul edildiğini belirterek, kendisinin zirveye değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği yemeğe, Erdoğan’ın daveti üzerine katıldığını söyledi.

"Zi̇rveye deği̇l yemeğe katıldım"

"Rum lider Anastasiadis’in, BM’den Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, Dünya İnsani Zirvesi'ne gitmeyeceği yönünde garanti aldıktan sonra zirveye katıldığı" yönündeki iddiaları da değerlendiren Akıncı, şunları söyledi:

"BM’nin toplantısının yer aldığı alanda bu zirve gerçekleşti, bugün de devam edip sonuçlanacak. Bizim katılışımız oraya olmadı. Biz BM’nin kendi bünyesinde organize ettiği bir alana davetli olarak gitmedik. Çünkü o alan zirve devam ettiği sürece BM toprağı olarak algılanır ve BM’nin bayrağı çekilir. Ve orada yönetim BM’ye geçer ve usül budur. Zirve dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın düzenlediği devlet ve hükümet başkanlarının davetli olduğu, benim de davetli olduğum bir yemek var. Bu konuda kimseye de söz söyleme hakkı da verilmeyecek bir durumda bir davete icabet ettim. Ne bekleniyordu? Türkiye Cumhuriyeti’nin düzenlediği, kendi Cumhurbaşkanı’nın düzenlediği bir davet. KKTC Cumhurbaşkanı’nı davet etmesinden daha doğal ne olabilirdi ki?"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...