Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Ekim 2016 23:30

Alman Bakan, 'Suriye'de ateşkes için Türkiye'ye ihtiyacımız var'

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Suriye’de ateşkesin sağlanması konusunda,"Türkiye'ye ihtiyacımız var" dedi.

Alman Bakan, 'Suriye'de ateşkes için Türkiye'ye ihtiyacımız var'
almanya, bakan, suriye, türkiye,

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Suriye'de ateşkesin sağlanması konusunda Türkiye'ye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Steinmeier, Filistin Başbakanı Rami Hamdallah ile Berlin'de yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, bir soru üzerine Türkiye’nin Irak ve Suriye’deki rolünü değerlendirdi.

Türkiye ile Almanya arasında kolay olmayan iletişim ilişkisinin bulunduğunu aktaran Steinmeier, "Alman milletvekillerinin Türkiye'ye seyahatine ilişkin engellerin kalkmasından dolayı memnuniyet duydum. Elbette iki hükümet arasında zor tartışmalar oluyor." dedi.

Hem Avrupa ile ilişkilerde hem de Orta Doğu'da Türkiye’nin rolünün önemini vurgulayan Steimeier, "Türkiye'nin doğrudan çevresinde büyük ve zor ihtilafların yaşandığını ve bunların Türkiye’ye yansıdığını gözden kaçırmamız lazım. Bu bakımdan Türkiye'nin rolünün de kolay olmadığını anlayabiliyorum." diye konuştu.

Suriye'de çatışmaların durması durumunun geçen hafta yaptıkları toplantıda ateşkese dönüşmesini başaramadıklarına işaret eden Steinmeier, Türkiye'nin, Suriye'deki ihtilaftaki rolüyle bunu başarmak için mümkün olduğu kadar yapıcı katkı sağlayacağını ifade etti.

Türkiye ve bölgedeki diğer partnerler ile bunu başarmak istediklerini vurgulayan Steinmeier, "Bunun için Türkiye'ye de ihtiyacımız var." sözlerine yer verdi.

Steinmeier, Filistin Başbakanı Hamdallah ile İsrail ve Filistin arasındaki ihtilafı ele aldıklarını, bu konun unutulmaması gerektiğini belirtti.

İsrail ile Filistin arasında barışın sağlanmasının sadece bölgenin değil, Almanya'nın da arzusu olduğunu ifade eden Steinmeier, kalıcı bir barışın, istikrarın teminatının iki devletli çözüm olduğunu yineledi.

Steinmeier, bu sürece dinamizm kazandırmak için çabaladıklarını dile getirerek, "Şu anda müzakereler yapılmıyor. Sürece yeniden canlılık getirmek için Fransa’nın inisiyatifini de destekliyoruz. Mevcut durum Filistin ve İsrail'in güvenliğine yardımcı olmuyor." değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...