Tgrt Haber
08 Temmuz 2015 04:22

Alman gazeteleri Merkel'den 'demir yumruk' istediler

Yunanistan’ın referandumda 'Hayır' demesi Alman medyasını çileden çıkardı. Bild Gazetesi dün 'Demir yumruk Merkel’i istiyoruz' manşetiyle yayınlandı.

Alman gazeteleri Merkel'den 'demir yumruk' istediler
yunanistan, almanya,

Yunanistan’ın geçtiğimiz pazar günü yapılan referandumla sert ‘kemer sıkma’ paketlerine “Hayır” demesi Almanya’yı kızdırdı. Ülkenin en çok okunan gazetelerinden Bild, dün Yunan halkının referandumdaki tercihini yerden yere vurdu. Almanya Başbakanı Angela Merkel’i Prusyalı asker gibi gösteren bir fotoğrafı manşetten yayınlayan Bild ‘Bugün Demir Yumruk Merkel’e ihtiyacımız var’ başlığıyla Yunanistan’ın cezalandırılmasını istedi. Gazete, Merkel’e Yunan halkının kaderine yön verecek beş maddelik bir plan önermeyi de ihmal etmedi. Gazete sunduğu planın birinci maddesinde “Önce Yunanistan derhal Euro bölgesinden atılmalı” ifadesini kullandı.

YUNANİSTAN TAMAMEN TURUNCUYA BOYANDI

Pazar günkü referandumda Yunanistan’ın hiçbir ilinde “Evet” oyları yüzde 50’yi aşamadı. Ülke haritası sonuçlara göre “Hayır”ın rengi olan turuncuya boyandı.

FRANSA’DA % 55’E ÇIKTI

Merkel’in Avrupa Birliği’ndeki mevkidaşı Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da Yunanistan konusunda kamuoyu baskısı altında bulunuyor. Kamuoyu araştırma şirketi Odoxa’nın Le Parisien Gazetesi için yaptığı ankete göre Yunanistan’ın kemer sıkma paketlerine karşı çıktığı için Euro’dan çıkarılmasını isteyen Fransızların sayısı bir anda yükseldi. Geçtiğimiz hafta yapılan ankette Yunanistan’ın Euro’dan çıkmasını savunanların sayısı 16 puan artışla yüzde 55’e çıktı. Kemer sıkma paketlerinin ekonomik krizi aşmanın tek yolu olduğuna inandıklarını söyleyen Fransızların oranı ise ilginç bir şekilde yüzde 75 çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...