Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ağustos 2016 00:24

Almanya'da başörtülü stajyerin görevine son verildi

Almanya'da Brandenburg eyaletinin Luckenwalde kentinin Belediye Başkanı Heide, başörtülü bir stajyeri çalışmaya başladığı ilk günün sonunda işten çıkardı.

Almanya'da başörtülü stajyerin görevine son verildi
almanya, başörtü, stajyer,

Almanya'da Brandenburg eyaletinin Luckenwalde kentinin Belediye Başkanı Elisabeth Herzog von der Heide'nin, çalışırken başörtüsünü çıkarmak istemeyen 48 yaşındaki Filistinli bir stajyerin görevine son verdiği bildirildi.

Heide, yaptığı açıklamada, bir dairenin dışarıya ve içeriye dönük tarafsız görünmesi gerektiğini belirterek, bundan dolayı başörtüsüyle belediyede çalışılmamasını istedi.

Başörtüsünün bir dünya görüşünü yansıttığını savunan Heide, başörtüsünün belediyenin tarafsızlığının ihlal ettiğini öne sürerek, belediyenin duvarlarında haçın da asılmadığını belirtti.

"Bunun bir yasal dayanağı yok"

Filistinli kadının belediyede sığınmacılarla ilgili bir projede 6 haftalık staja başladığını ifade eden Heide, erkeklerin bulunduğu ortamda başörtüsünü çıkarmak istemeyen kadın için belediyede başka çalışma ortamının bulunmadığını ve stajyerin işten çıkarıldığını belirtti.

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Parti Brandenburg Eyalet Meclisi milletvekili Sven Petke ise Belediye Başkanı Heide’nin kararını eleştirerek, "Bunun bir yasal dayanağı yok" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...