Tgrt Haber
31 Temmuz 2015 15:20

Almanya'da mülteci yurtlarına saldırı uyarısı

Almanya'da Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Maassen, ülkede mülteci yurtlarına karşı yapılan saldırıların artabileceği uyarısında bulundu.

Almanya'da mülteci yurtlarına saldırı uyarısı
almanya,mülteci,yurt,

Almanya'da Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı (BfV) Hans Georg  Maassen ülkedemülteci yurtlarına karşı yapılan saldırıların artabileceği uyarısında bulundu.
Focus dergisine bu konuda açıklama yapan Maassen, geçen haftalarda saldırılardaki artışlara dikkati çekerek, ''Şu anda mülteci yurtlarına aşırı sağ yönlü saldırıların olmayacağı ihtimalini dışlamıyoruz'' dedi.
Almanya İçişleri Bakanlığına göre, bu yılın ilk 6 ayında mültecilerin barındığı ev ve yurtları hedef alan 202 saldırı düzenlendi. Saldırılar, 2013’ün aynı dönemine göre üç kat arttı. Bu saldırıların halkın içindeki bazı kesimlerde nefret duygusunun ne kadar attığını gösterdiği ifade edildi.
Öte yandan Bilefeld Üniversitesi Çatışma ve Şiddet Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Andreas Zick de Kölner Stadt Anzeiger gazetesine yaptığı açıklamada aşırı sağ terörün yeni bir boyuta geçtiğini söyledi.

Zick, 90'lı yıllarda mülteci yurtlarına karşı aşırı sağcıların protesto yürüyüşleri gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, ''Bu protesto hareketlerinden saldırılar meydana gelmişti. Bu saldırılardan da hücreler oluşmuştu. Yine bu olayların tekrarlanabileceği yönünde birçok bulgu var'' dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...